Els sindicats proposen…què??? Llegir atentament…

UGT i CCOO proposen rebaixes de jornada i sou per salvar llocs de treball

En plena negociació entre les patronals CEOE i Cepime i els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, per pactar una nova reforma laboral, i després d’una jornada en la qual va arribar al rècord d’atur registrat a Espanya, el secretari general d’UGT, Cándido Méndez, va fer públiques una sèrie de propostes per crear o mantenir llocs de treball en aquests temps de crisi. La més destacada va ser que les empreses puguin convertir contractes de jornada completa a feina a temps parcial si la mesura serveix per mantenir l’ocupació en empreses que estiguin en crisi i sempre que sigui «reversible» i voluntària.
La proposta, avançada pel sindicalista en declaracions a la cadena SER, no deixa de ser una acceptació d’un salari més baix en casos de crisi i assumeix part dels plantejaments de la CEOE en aquest punt. Méndez va afegir que les propostes sindicals posades damunt la taula de negociació inclouen també mesures que fomenten la flexibilitat laboral i que permeten despenjar-se amb més facilitat que fins ara dels convenis pactats o d’àmbit superior al de l’empresa si aquestes normes posen en perill la continuïtat dels llocs de treball.

PER A LES PIMES / «La nostra idea seria», va declarar Méndez, «que les empreses, sobretot les pimes espanyoles, on s’ha destruït el 95% de l’ocupació, tinguin mecanismes àgils i clars alternatius a l’acomiadament, començant per la moderació salarial, una flexibilització de les clàusules d’inaplicació en els convenis i, si no es pot mantenir el lloc de treball a temps complet, que es pugui convertir en una feina a temps parcial amb caràcter excepcional de manera voluntària per al treballador i reversible quan la situació econòmica es normalitzi». Segons el líder ugetista, aquestes propostes les han posat sobre la taula els dos sindicats i estan en procés de discussió.
En tot cas, les reduccions de temps de treball a les pimes no convertirien aquestes feines en minifeines, com les alemanyes, ja que haurien de mantenir els drets a pensió i a les prestacions per desocupació. Es tractaria de millorar el contracte a temps parcial, amb més protecció de la que ara té, perquè aquesta modalitat de contractació permeti generar llocs de treball «en un curt espai de temps», va explicar el secretari d’Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz.
Les centrals estan disposades a acceptar, de forma generalitzada per als pròxims dos anys i no només per a empreses en crisi, augments salarials per sota de l’IPC, però sense arribar a una congelació salarial. A partir del 2014 s’hauria de contemplar una clàusula compensatòria per evitar una pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors.
Les negociacions amb les patronals s’han desenvolupat al llarg d’aquesta setmana amb la màxima discreció per les dues parts i la intenció de totes dues és intentar tancar un acord sobre els temes en els quals sigui possible per presentar-lo al Govern a mitjans d’aquest mes. El president de l’Executiu, Mariano Rajoy, va exigir a les dues parts la màxima celeritat en aquests debats i ja va advertir que el Govern legislaria pel seu compte si no rebia una proposta a mitjans de gener.
Górriz va advertir ahir a l’Executiu que una reforma laboral per decret té molts menys efectes positius que els acords entre sindicats i patronals, i va afegir que ja hi ha diversos punts pràcticament tancats amb la CEOE, com la solució extrajudicial de conflictes, mesures per a la reducció de l’absentisme laboral o la racionalització dels dies festius intersetmanals, entre altres.
Fots de la CEOE van recalcar que la negociació continua i que confien poder presentar acords parcials la setmana que ve. També van recalcar que la patronal no ha posat damunt la taula una proposta de minifeines, sinó que simplement s’ha referit a l’experiència alemanya com una possibilitat a tenir en compte.
 

El Periódico

Anuncis

Quant a catalunyaesmou

Plataforma de mestres
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s