Ens arriba algunes de les mesures recollides a la reunió amb la Generalitat

Us passem un recull de “propostes de mesures”, algunes de les quals ja les coneixíem fa dies a través de la premsa.

Mesures Temporals
1.- Revisió de les plantilles ocupades per personal interí en serveis no fianlistes ni essencials, amb l’objectiu de mantenir el màxim de llocs de treball possible i, per tant, proposant i debatent mesures d’abast més generals d’acord amb les propostes que presentin els agents socials.

2.- Reducció de l’import del complement específic o equivalent preferentment a les dues pagues addicionals dels mesos de juny i desembre del 2012. Aqusesta mesura s’aplicaria tant al personal funcionari, com al laboral i estatutari.

3.- Suspensió del Fons d’Acció Social.
Suspensió de l’abonament del complement de productivitat.

(el punt 4.: aquest complement en el marc docent correspondria als laborals com TEIS, TIS, ..)

6. Suspensió de l’aportació al pla de pensions.
7. No aprovació de nova oferta d’ocupació pública per al 2012 i suspensió de l’execució de les ofertes públiques aprovades i no convocades.

No pensen convocar oposicions

Mesures estructurals

10. Supressió de les millores per incapacitat temporal (IT)
11. Modificació de la retribució durant el primer any de reducció de jornada per tenir cura de fill.

Saltant-se la normativa per la conciliació de la vida familiar i laboral, llei d’igualtat (2007), ..

12. Deducció proporcional de retribucions per absències injustificades
15. Modificació dels complements per estadis, nivells de carrera o trams docents.

Anuncis

Quant a catalunyaesmou

Plataforma de mestres
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ens arriba algunes de les mesures recollides a la reunió amb la Generalitat

 1. Paqui ha dit:

  Escric en català perquè això ara mateix ens afecta a les mares treballadores de l’administració pública catalana (i tradueixo a continuació). Una de les mesures d’ajustament més aberrants (que totes són inadmisibles, igual que qualsevol tipus de retallada en sanitat, educació o serveis bàsics dels ciutadans) que es proposa és la número 11:
  11. Modificació de la retribució durant el primer any de reducció de jornada per tenir cura de fill.
  Fins ara les treballadores de l’administració pública després de les 16 setmanes de baixa maternal, teníem dret una reducció del 25% de jornada cobrant el 100% durant el primer any de vida del nostre fill. En el cas de les mares (o pares, si la mare no treballa) docents, aquesta reducció de jornada es podia compactar i gaudir de 12 setmanes més poder tenir cura del nadó. Aquesta mesura, que afavoreix una mica (encara estem lluny de les llicències per maternitat retribuïdes de molts països d’Europa, amb els que el MHP Artur Mas li agrada tant comparar-nos) la conciliació familiar i laboral, hauria de ser model i exemple a imitar per l’empresa privada.
  En espera de que es concreti en que consisteix aquesta “modificació” , l’aplicació d’aquesta mesura, que el govern proposa com a estructural (és a dir amb caràcter permanent, no és una mesura temporal, atenció), suposaria acabar amb la compactació de la reducció de jornada (comptem amb que es podria demanar la reducció, però cobrant el 75%, la qual cosa acabaria amb el dret a compactar la reducció en setmanes de permís), el que és un atemptat contra un dret essencial de les mares treballadores: poder tenir cura dels nostres fills amb unes condicions dignes.
  Sé que hi ha moltes mares mestres i professores (i també infermeres, doctores i treballadores de l’administració pública, tant funcionàries com interines o substitutes) que es veuen afectades per aquesta mesura. Potser és hora que ens organitzem i ens fem sentir.
  Jo he creat una adreça de correu electrònic per a no fer servir la meva personal (marestreballadores@gmail.com) , qualsevol idea o suggeriment sobre com organitzar-nos (fer un manifest, crear un fòrum web, fer mailings massius de protesta als membres del govern, recollir signatures, posar-nos en contacte amb mitjans de comunicació, buscar el suport dels sindicats, difondre la importància del desenvolupament físic i emocional del nadó els primers mesos de vida –lactància materna, vincle emocional- ) serà benvinguda. Sé que hi ha per aquí molta experiència al respecte, així que qualsevol aportació a aquest fil serà benvinguda.
  No podem abaixar el cap i acceptar el que és inacceptable. Volem gaudir del dret essencial com a mares de tenir cura dels nostres fills.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s